χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

cheesecake

Ο αρχαιότερος συγγραφέας που αναγράφει το cheesecake είναι ο Aegimus, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για την τέχνη της λήψης cheesecakes (πλακουντοπουκόν σύγγραμμα) Ο Κάτωνας ο Πρεσβύτερος του De Agri Cultura περιλαμβάνει συνταγές για δύο τούρτες για θρησκευτικές χρήσεις:.. το Libum που είναι σαν το σύγχρονο τσίζκεϊκ, έχοντας από κάτω μια κρούστα που είναι ξεχωριστά προετοιμασμένη και ψήνεται. Το 1872, ο William Lawrence από το Chester της Nέας Yόρκης, μαζί με άλλους, βρήκε καταλάθος ένα τρόπο να φτιάξει ένα πιο «ώριμο τυρί», που είναι πιο βαρύ και πιο κρεμώδες, ενώ στην πραγματικότητα αναζητούσαν έναν τρόπο για να αναδημιουργήσουν το μαλακό, το γαλλικό τυρί, Neufchatel. Ο Lawrence έβαλεί το τυρί σε αλουμινόχαρτο, ώσπου έφτασε να γίνει ένα εμπορικό σήμα που σήμερα αναγνωρίζεται ως «Φιλαδέλφεια». Αργότερα το 1912, ο James Kraft επινόησε μια μορφή αυτού του κρεμώδες τυριού, αλλά παστεριωμένο. Αυτό είναι τώρα το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο τυρί για cheesecake.

ΥΛΙΚΑ
* 600 γρ τυρί κρέμα
* 300 ml ζαχαρούχο γάλα
* χυμό από μισό λεμόνι
* 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
* 250 γρ βούτυρο
* 2 φύλλα ζελατίνης
* μαρμελάδα βύσσινο (ή άλλη της αρεσκείας σας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα στο βούτυρο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και απλώνουμε στη βάση του τσέρκι (σκεύος ειδικό για cheesecake). Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό να μαλακώσουν, τα βγάζουμε σε μικρό μπωλάκι, ρίχνουμε 3 κουταλιές καυτό νερό και χτυπάμε να διαλυθούν. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε πρώτα την κρέμα τυριού με το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού,  ρίχνουμε μετά και τα λιωμένα φύλλα ζελατίνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα που έχουμε φτιάξει και βάζουμε στο ψυγείο. Καλά θα είναι να αφήσουμε το γλυκό να παγώσει αρκετά (πάνω από 6-7 ώρες). Όταν κόψουμε το κομμάτι για να σερβίρουμε απλώνουμε και την μαρμελάδα στην επιφάνεια.

Καλή επιτυχία!

ευχαριστούμε τη φίλη μας Λευκή για την παραχώρηση της συνταγής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©