χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

cup cakes






YΛΙΚΑ

για τα muffins:
-125 γρ. βούτυρο
- 200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 αβγά
- 80 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 5 γρ. βανιλίνη
- 200 γρ. αλεύρι
- χρώματα ζαχαροπλαστικής

για το frosting:
- 113 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 230 γρ. άχνη ζάχαρη
 - χρώματα ζαχαροπλαστικής
-  smarties ή άλλα διακοσμητικά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τα muffins: σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το γάλα, τη βανιλίνη και αφήνουμε στην άκρη το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να γίνει ομοιόμορφη ζύμη. Σε αυτή τη φάση αν θέλουμε να κάνουμε τα muffins μας με γεύσεις μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη σε μικρότερα μπωλάκια και να ανακατέψουμε σε κάθε μία από αυτές ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, εκχυλίσματα από εθαίρια έλαια, 1 κουταλιά κακάο, ή χρώματα ζαχαροπλαστικής για να δώσουμε διαφορετικά χρώματα. Αν πάλι όχι, μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη φάση και να έχετε muffins βανίλιας. Τοποθετούμε τα μίγματα σε φορμα για muffins και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα (αναλόγως τον φούρνο). Σε περίπτωση που δείτε οτι τα muffins σας έχουν ήδη ψηθεί απέξω πάρτε ένα μαχαίρι και βάλτε το στο κέτρο από ένα muffin. Αν βγει το μαχαίρι καθαρό σημαίνει πως έχουν ψηθεί, διαφορετικά χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε λίγο παραπάνω επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία με το μαχαίρι.
Εγώ δοκίμασα τα muffins μου με χρώματα ζαχαροπλαστικής:
συνεχίζουμε με το frosting: έχουμε αφήσει όπως είπαμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σε ένα μπωλ και το χτυπάμε με το μίξερ μας σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαν κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το εκχίλισμα βανίλιας, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σιγά σιγά, χαμηλώνοντας την ταχύτητα ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη προσέχοντας να μη λερωθούμε. Χτυπάμε καλά να ανακατευτόυν καλά τα υλικά μας. Σε πρίπτωση που θέλετε το frosting πιο σφιχτό προσθέστε λίγη άχνη ζάχαρη επιπλέον, αν όμως το θέλετε πιο αραιό μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα. Ομόιως με τα muffins, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το frosting λευκό ή να το χωρίσετε σε μπωλάκια και να προσθέσετε σε κάθε ένα από αυτά διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής και να τα ανακατέψετε. Προσοχή: όσο πιο πολύ χρώμα βάλετε στα frostings τόσο πιο σκούρα θα γίνονται. Αφού τα muffins σας έχουν κρυώσει εντελώς, βάζετε ένα ένα τα frostings σε κορνέ και κάνετε σχεδιάκια πάνω στα muffins. Κάθε φορά που θα θέλετε να αλλάξετε frosting θα ξεπλένετε καλά το κορνέ σας. Διακοσμείτε αμέσως τα cup cakes σας και τα αφήνετε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί το frosting περίπου 1 ώρα. Οπότε στο τέλος θα έχετε αυτό:



Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©