χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας

 ΥΛΙΚΑ
Βάση:
* 70 γρ. σοκολατένιους κόκκους ρυζιού
* 50 γρ. κουβερτούρα
* 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Γέμιση:
* 500 ml φυτική σαντιγύ
* 150 γρ. κουβερτούρα
* 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
* 120 γρ. πραλίνα φουντουκιού ή αμυγδάλου
* 60 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
* 1 κουταλιά της σούπας άχνη

Επικάλυψη:
* 100 γρ. κουβερτούρα
* 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* κακάο για πασπάλισμα
* ξύσμα κουβερτούρας και αμύγδαλα φιλέ (φέτες) για διακόσμηση



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση: Βάζουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και το ελαιόλαδο και όταν λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κόκκους ρυζιού. Ανακατεύουμε καλά. Χρησιμοποιούμε στρόγγυλο τσέρκι (20 εκατοστά διάμετρο) για να το ψήσουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Για να κάνουμε τη γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ ή με το χέρι τη φυτική σαντιγύ με την άχνη και προσθέτουμε την κουβερτούρα+ελαιόλαδο (τα έχουμε λιώσει πρωτύτερα σε μπεν μαρί). Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την πραλίνα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε αφράτα για να μην πέσει η σαντιγύ. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση μας. Την ισιώνουμε με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα και τη βάζουμε για μια μέρα στο ψυγείο. για την επικάλυψη: Λιώνουμε την κουβερτούρα και το ελαιόλαδο σε μπεν-μαρί. Βγάζουμε προσεκτικά το δαχτυλίδι απο το τσέρκι (για να μην χαλάσει η τούρτα), ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω στην τούρτα και απλώνουμε και γύρω γύρω. Βάζουμε για στόλισμα πάνω στην τούρτα τα αμύγδαλα φιλέ, το ξύσμα κουβερτούρας και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.Μπορούμε να βάλουμε και γύρω γύρω αμύγδαλα φιλέ αν θέλουμε.


Καλή επιτυχία!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πραγματικά πολύ καλή! Θα μπορούσες να μας δώσεις και τις εξής λεπτομέρειες;
1) Σε τι θερμοκρασία ψήνεις τη βάση και για πόση ώρα;
2) Τι μεγέθους τσέρκι χρειάζεται και
3) Πόσες μερίδες σερβίρει;

Ανώνυμος είπε...

Αντί για κόκκους ρυζιού τι άλλο μπορώ να βάλω ;

Κωσταδακι είπε...

μιας και ονομα δε μου αφησατε αμφοτεροι, να σας απαντησω με τη σειρα:
1 & 2 ερωτηματα εχουν συμπληρωθει μεσα στην συνταγη. Δικη μου παραλειψη και ζητω συγνωμη. Οσο για το ποσα ατομα σερβιρει, αυτο εξαρταται απο το μεγεθος των κομματιων που κοβουμε. αυτο μπορει να ειναι απο 8 εως 10 κομματια.
Τελευταια, δε το εχω δοκιμασει χωρις κοκκους ρυζιου, αλλα φανταζομαι πως μπορεις να χρησιμοποιησεις αλευρι. θα πρεπει ομως να εχεις στο μυαλο σου πως θα σου βγει ομως πιο σφιχτη η βαση.
σας ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

pou tha vrw tous kokous ruziou???

Ανώνυμος είπε...

Otan les kokous ruziou sokolatenious ti ennoeis???Pou tha tous vrw??

Κωσταδακι είπε...

κοκκοι ρυζιου ειναι τα γνωστα coco pops που τρωνε τα παιδια για πρωινο. τα βρισκεις σε ολα τα σουπερμαρκετς.

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©