του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Αρχοντική Tiramisu

ΥΛΙΚΑ
* 1 πακέτο σαβαγιάρ ιταλικά
* 300 γρ. κρέμα γάλακτος
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
* 1 κεσεδάκι τυρί philadelphia
* 1 βανίλια
* 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
* 2 κ.σ. νες καφέ
* 1 κ.σ. κονιάκ
* κακάο κοσκινισμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το philadelphia. Τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα του μίξερ για να αφρατέψει η  κρέμα μας!Βουτάμε τα σαβαγιάρ -ίσα ίσα να βραχούν- στο μίγμα από νες ,χλιαρό νερό και κονιάκ που έχουμε φτιάξει. Βάζουμε μία στρώση σαβαγιάρ και μία στρώση κρέμα εναλλάξ μέχρι να τελειώσει η κρέμα και τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με κακάο και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για μία ωρίτσα!

Tip: Καλύτερα χρησιμοποιήστε πυρεξ για να στρώσετε το γλυκό. Μπορείτε όμως να βάλετε και κάποιο ταψάκι, κατα προτίμηση τετράγωνο για να τοποθετήσετε ομοιόμορφα τα σαβαγιάρ.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©