χρήσιμα:

του κουταλιού

Αναγνώστες

λεξικό όρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις

λίγα λόγια για μας...

οι φιλοι με φωναζουν Κωσταδακι. κι αν δε με γνωριζεις μη σκας! κι εγω ακομα -τοσα χρονια μετα- δε με ξερω!

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Amerikaner (Γερμανία)

ΥΛΙΚΑ
για τα μπισκοτάκια:
* 200 g αλεύρι
* 2 κουταλάκια μπέικιν
* 50 g κορν φλάουρ
* 100 g μαργαρίνη
* 100 g ζάχαρη
* λίγο αλάτι
* 2 αυγά
* βανίλιες
* 3 κουταλίες της σούπας γάλα

για το γλασο:
* 1 κούπα ζάχαρη άχνη
* 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
* 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
για ντεκόρ:
* μικρα smarties

EKΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την μαργαρίνη το αλάτι και τις βανίλιες και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, παίρνουμε ένα κουταλι (αναλογα με το αν τα θελουμε μικρά ή μεγάλα παίρνουμε μικρό ή μεγάλο), βάζουμε λαδόκολα σε ενα ταψί και με το κουτάλι βάζουμε ζύμη! ΠΡΟΣΟΧΗ αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα στην ζύμη γιατι απλώνει και φουσκώνει αρκετα!!! Ψήνουμε στους 180 για 20 περιπου λεπτα! (ή αναλογα τον φούρνο μας -δεν πρέπει να κοκκινίσουν πολυ). Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και κάνουμε το γλάσο: ανακατεύουμε πολύ καλά την άχνη ζάχαρη με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα μας, πασπαλίζουμε με τα smarties και αφήνουμε να σταθεί το γλάσο για να σταθεροποιηθεί. Καλού κακού τα αφήνουμε όλο το βράδυ και τα καταναλώνουμε από την επόμενη μέρα!


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©